Presentat el llibre del pintor a Prat de Comte
15991
post-template-default,single,single-post,postid-15991,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Presentat el llibre del pintor a Prat de Comte

‘Joan Lahosa Valimaña, el pintor de Prat de Comte’ és el títol del nou llibre dedicat a l’artista pratenc, obra de Diana Rossell Cigarrán i fruit de la beca Lluís Maria Saumells. Editat per la Diputació de Tarragona dins la col·lecció d’art de la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV, el volum es va presentar aquest diumenge dia 15 a la sala Joan Lahosa de Prat de Comte, en un acte presidit per l’alcalde i diputat de la Diputació, Joan Josep Malràs; pel diputat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella, i per l’autora de l’obra. La presentació va aplegar veïns i veïnes d’aquest municipi de la Terra Alta que no es van voler perdre aquesta completa obra sobre la vida i trajectòria artística del reconegut artista.

Lahosa (Prat de Comte, 1902 – Barcelona, 1981) va estudiar a l’escola Llotja de Barcelona i va completar la seva formació amb viatges a l’estranger. Va excel·lir en el retrat i en la pintura religiosa, amb obres monumentals com el Via Crucis per a la catedral de Texas (EUA) i el retaule de la germandat de Sant Francesc, a Valls. Altres obres destacades es poden contemplar al santuari de la Fontcalda, i a l’ermita de Montserrat de Tortosa. L’any 2005, Prat de Comte va crear un espai expositiu on es pot admirar part de la seva obra, propietat de la Diputació.

FONT DE LA NOTÍCIA: http://bit.ly/2ywLDvK

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.